6 forskellige løsninger til hvordan man kommer af med stress

Picture of Skrevet af Søren Lynge

Skrevet af Søren Lynge

Grundlægger og udvikler af Lyngemetoden. Mental Træner, Foredragsholder, Forfatter og forsker i Positiv Psykologi.

6 forskellige løsninger til at komme af med stress

At håndtere og mindske stress er en afgørende faktor for at opretholde et sundt og balanceret liv. Heldigvis findes der en række effektive løsninger, der kan hjælpe med at tackle stressniveauer og fremme trivsel. I dette afsnit vil vi udforske seks forskellige tilgange, der kan være gavnlige for at håndtere og reducere stress.

 

Den lægelige løsning:

Læger har to muligheder for at behandle en patient. Enten kan de skære dit problem væk, eller også kan de medicinere dit problem væk. Hertil kan de sygemelde dig lovligt, så du har muligheden for at blive hjemme fra arbejde.

Ulempen ved en sygemelding er, at hundredtusindvis af danskere derved sidder derhjemme og har dobbelt så meget tid til det, der i første omgang gjorde dem syge, nemlig overtænkning og bekymringer.

 

Den psykologiske løsning:

Psykologer er professionelle lyttere. Klinisk psykologisk behandling af stress består oftest af en psykolog, der spørger ind til din fortid. Hvad gik der galt, og hvad følte du, da det skete.

 

Psykiatrien:

Psykiatrien vil typisk erklære dig syg og medicinere dig. Kan man medicinere stress væk? Nej, for stress kommer af bekymringer, og ingen piller kan regulere dine tanker hensigtsmæssigt, men det kan du til gengæld lære at gøre. Stress er skabt individuelt og skal løses individuelt. Hovedparten af alle psykiske sygdomme kommer på grund af livsstilsproblemer. Dem kan du ikke løse ved at spise en pille.

 

Metakognitiv behandling:

Den metakognitive behandling er oftest 4 til 6 samtaler, hvor du lærer at håndtere dine tanker, hvordan du tillægger forskellige tanker værdi, og hvordan du undgår at bruge mentalt krudt på tanker, som gør dig skidt.

 

Stresscoach:

Kunsten ved coaching er, at coachen skal stille dig spørgsmål, der kan få dig til at reflektere over selv at finde de rette svar.

 

Lyngemetoden:

Lyngemetoden er et træningsforløb, hvor du hver uge får konkrete redskaber og personlig supervision til at forbedre dine tanker og livsstil.

Lyngemetoden er en ny psykologisk tilgang, fordi Lyngemetoden ikke mener, at man nødvendigvis skal analysere fortiden, for at forbedre sin fremtid. Lyngemetoden er en slags omvendt coaching. Her skal man ikke selv finde et svar, men man får et svar – en opskrift på, hvad du præcis skal gøre anderledes for at ændre dit mindset og din livsstil.

Læs mere om hvordan du kan få hjælp til stress gennem lyngemetoden her.

 

Har du brug for hjælp?

Afslutningsvis er det tydeligt, at der er en bred vifte af løsninger, når det kommer til at håndtere og overvinde stress. Uanset hvilken tilgang der passer bedst til dig, er det vigtigt at huske, at selvomsorg og trinvise skridt er afgørende for din mentale velvære. Hvis du ønsker at dykke dybere ned i disse metoder og få praktiske værktøjer til at takle stress effektivt, så er vores videokurser måske det næste skridt for dig. Se dem her.

 

Hvad du kan gøre her og nu

Du kan læse:

Bogen “Overtænker du?” eller “Du er ikke fucked – du overtænker” 

 

Du kan lytte: 

Lyt til podcastserien “Mental Succes” 

Episode: Mental Succes / Gæst Anita Budde – 1 del

Episode: Mental Succes / Gæst Anita Budde – 2 del

Episode: Mental Succes / Gæst Jesper Holst

 

Du kan spørge en mentaltræner gratis: 

Gratis uforpligtende samtale.

 

Du kan se et foredrag om stress og mental sundhed:

Vi holder foredrag hver måned i alle storbyer i hele Danmark. Book her.

 

Bryd den negative spiral og start allerede i dag:

Få gratis mentale værktøjer helt uforpligtende på www.lyngemetoden.dk.

Andre indlæg

Hvad-er-bekymringer
Hvad er bekymringer og hvordan lærer du at mindske dem

Tanker styrer dit liv. De skaber alle resultater, og de skaber alle fiaskoer i dit liv. Bekymringer har skylden for millioner af diagnoser og elendigheder. Hertil kan man tilføje den mængde af energi, der går til spilde på grund af den menneskelige hjernens evne til at køre i selvsving. Heldigvis findes der mange forskellige løsninger på at komme i fuld kontrol over tankerne.

Ønsker du hjælp og sparring?

Vi vil hjælpe dig med at skabe forandring i dit liv gennem sparring, samtaler med din Mentaltræner og præsentation af mentale værktøjer.

Afspil video om Behandling mod angst

Få gratis mentale værktøjer