Træn dig mental sund

Picture of Skrevet af Søren Lynge

Skrevet af Søren Lynge

Grundlægger og udvikler af Lyngemetoden. Mental Træner, Foredragsholder, Forfatter og forsker i Positiv Psykologi.

Træn dig mental sund!

Træning af din mentale sundhed er lige så vigtigt som træning af din fysiske sundhed, hvis du ønsker at opnå et overskud i din travle dagligdag. At have et godt mentalt velvære kan hjælpe dig med at håndtere stress og angst, forbedre din koncentration og øge din generelle livsglæde.

Der er flere måder, du kan træne din mentale sundhed på, herunder:

 1. Mindfulness: øv dig i at være tilstede i nuet og fokusere på dine omgivelser og dine følelser. Dette kan hjælpe dig med at håndtere stress og angst og øge din generelle livsglæde.
 2. Positiv tænkning: træn dig selv i at fokusere på det positive i livet og i stedet for at fokusere på det negative. Dette kan hjælpe dig med at føle dig mere positiv og glad.
 3. Kommunikation: lær at kommunikere mere effektivt med andre for at håndtere konflikter og stress i dit liv.
 4. Motion: regelmæssig motion kan hjælpe dig med at øge din energi og generelle velvære, og kan også hjælpe dig med at sove bedre om natten.
 5. Socialt samvær: ved at have socialt samvær med venner og familie kan hjælpe dig med at føle dig mere forbundet og understøttet.

Ved at træne din mentale sundhed kan du opnå et overskud i din travle dagligdag, og du vil føle dig bedre rustet til at håndtere stress og angst. Det er en investering i dig selv, som vil give dig værktøjer til at håndtere dine følelser og vrede i en effektiv måde, og hjælpe dig i alle aspekter af dit liv. Tag det første skridt mod et mere mentalt sundt liv i dag!


 

5 tegn på stress

 1. Fysiske symptomer: Stress kan manifestere sig i form af fysiske symptomer som hovedpine, muskelspændinger, svimmelhed, træthed og søvnproblemer.
 2. Emotionelle symptomer: Stress kan også manifestere sig i form af emotionelle symptomer som angst, depression, irritabilitet, ængstelighed, humørsvingninger og svært ved at koncentrere sig.
 3. Kognitive symptomer: Stress kan også påvirke din hjernefunktion, og kan resultere i kognitive symptomer som hukommelsestab, manglende koncentration, svært ved at træffe beslutninger, og negative eller negative tankemønstre.
 4. Adfærdsmæssige symptomer: Stress kan også påvirke din adfærd, og kan resultere i symptomer som ændringer i kostvaner, øget alkohol eller rygning, og trækker sig tilbage fra sociale aktiviteter.
 5. Følelsesmæssige symptomer: Stress kan også føre til en følelse af konstant utilpashed, eller en følelse af at være overvældet og magtesløs.

 

Mental sundhed og fakta

 1. Ifølge en undersøgelse fra 2020 foretaget af Sundhedsstyrelsen i Danmark, viser følgende tal omkring mental sundhed i Danmark:
  • Ca. 1/3 af den danske befolkning lider af mindst ét klinisk relevant psykisk problem
  • Ca. 15-20% af den voksne befolkning i Danmark lider af en angstlidelse.
  • Ca. 10% af den voksne befolkning i Danmark lider af en depression.
  • Ca. 8% af den voksne befolkning i Danmark lider af en angst- eller depressionslidelse samtidigt.
  • Ca. 2% af den voksne befolkning i Danmark lider af en alvorlig psykisk lidelse, såsom skizofreni eller bipolar lidelse.
  • Ca. 30% af den voksne befolkning i Danmark har eller har haft svære stress symptomer i løbet af det seneste år.

  Det er vigtigt at bemærke at disse tal kan variere fra tid til anden og kan være påvirket af flere faktorer.

 

Hvem er Søren Lynge

Efter 20 års intensiv forskning har Søren Lynge skabt en unik teknik, som lover dig et liv uden stress, angst og depression. Gennem denne teknik vil du opdage nye færdigheder og livsregler, som kan hjælpe dig med at nå dette mål.

Ifølge Lyngemetoden, er det et neurologisk givt, at ved at følge metodens regler, vil du ikke længere udvikle stress, angst eller depression. Teknikken er baseret på den nyeste forskning inden for metakognitiv psykologi og er en førende metode inden for intelligent struktureret udvikling med mentale værktøjer.

Lyngemetoden er udviklet med supervision fra et team bestående af autoriserede psykologer, psykiatere og andre eksperter inden for metakognitiv terapi og positiv psykologi. Værktøjerne er nemme at forstå og livsreglerne er nemme at implementere i din hverdag.

Teknikken er tilpasset til at guide dig gennem processen med at ændre din mentalitet og hjælper dig med at opnå en positiv og succesfuld mentalitet. Du vil lære om kraften i positiv tænkning, hvordan man håndterer negative tanker, og hvordan man skaber en succesfuld mentalitet.

Lyngemetoden er din vej til et nemmere og bedre liv uden stress, angst og depression. Det er en investering i dig selv, som vil give dig værktøjer til at håndtere dine følelser og vrede på en effektiv måde, og hjælpe dig i alle aspekter af dit liv. Tag det første skridt mod et liv uden stress, angst og depression i dag med Lyngemetoden!

Andre indlæg

Hvad-er-bekymringer
Hvad er bekymringer og hvordan lærer du at mindske dem

Tanker styrer dit liv. De skaber alle resultater, og de skaber alle fiaskoer i dit liv. Bekymringer har skylden for millioner af diagnoser og elendigheder. Hertil kan man tilføje den mængde af energi, der går til spilde på grund af den menneskelige hjernens evne til at køre i selvsving. Heldigvis findes der mange forskellige løsninger på at komme i fuld kontrol over tankerne.

Ønsker du hjælp og sparring?

Vi vil hjælpe dig med at skabe forandring i dit liv gennem sparring, samtaler med din Mentaltræner og præsentation af mentale værktøjer.

Afspil video om Behandling mod angst

Få gratis mentale værktøjer